Fiska med spinnare

Spinnare kallas en typ av fiskedrag som består av en kropp och en "sked" (vissa spinnare har dubbla skedar) som roterar runt kroppen när den dras genom vattnet. Den roterande skeden skapar ljudvågor och ljusreflexer som rovfiskar uppfattar som en fisk på flykt. Bra till främst insjöfiske, speciellt gös, abborre och gädda, men kan även användas för annat fiske. Nackdelen med detta bete är att det lätt tvinnar linan som det är fäst i. Tvinning inom sportfiske är när fiskelinan är vriden och därmed mer benägen att trassla, tvinning kan ske både på grund av att betet snurrar i vattnet eller av fiskerullens konstruktion. Spinnare kan vara utrustad med ett huvud som förhindra tvinning. Tvinning av linan motverkas annars lätt med hjälp att ett lekande eller en tafs. Några välkända spinnarmodeller: Jensen Insect Mepps Woblex Abu Mörrumsspinnaren Myrspinnaren Myran Wipp Abu Reflex Abu Droppen Blue Fox Vibrax Panther Martin

Relaterade produkter

Bordeaux matbord 200 x 95 cm - Fiskbensmönstrad ek

House Nordic

Bordeaux matbord 200 x 95 cm - Fiskbensmönstrad ek

10490

Inspirerande läsning

Tio bästa tälten för två personer

Tio bästa tälten för två personer

Visst är det trevligt med natur och vildmark. Men att övernatta i vildmarken tar hela upplevelsen till en ny nivå. Det finns tält anpassade för enstaka personer och uppåt i många olika storlekar.

Mina 10 tips på sköna sovsäckar

Mina 10 tips på sköna sovsäckar

Om du ska ut och övernattning i natur och vildmark så får du inte glömma bort att ta med dig sovsäcken. Det kan bli väldigt kallt om natten ute i natur. Värmen påverkas ofta av vind och luftfuktighet så det kan vara svårt att förutsäga temperaturer innan man ger sig ut.

Smartklockor blir allt mer modernt

Smartklockor blir allt mer modernt

Utforska hur smartklockor har blivit en allt mer populär gadget som kombinerar teknik och stil för att hålla oss uppkopplade och hälsomedvetna.

OLED-skärmar levererar extremt bra betraktningsvinklar och färger

OLED-skärmar levererar extremt bra betraktningsvinklar och färger

Organisk ljus-emitterande diod (OLED) är en teknik som används i bildskärmar och teckenfönster och som består av tunna kolbaserade — därav organisk — plastfilmer mellan två elektroder. Katoden utgörs vanligen av en metallyta medan anoden normalt består av en tunn glasskiva.

© Smartjakt.se 2024