OLED-skärmar levererar extremt bra betraktningsvinklar och färger

OLED-skärmar levererar extremt bra betraktningsvinklar och färger

Organisk ljus-emitterande diod (OLED) är en teknik som används i bildskärmar och teckenfönster och som består av tunna kolbaserade — därav organisk — plastfilmer mellan två elektroder. Katoden utgörs vanligen av en metallyta medan anoden normalt består av en tunn glasskiva. De kolbaserade filmlagren består av ett finmaskigt hålnät (hålinjektionslager), ett transportlager, ett emissionslager och ett elektrontransportlager. När ström går igenom en OLED-cell, bildas elektroluminiscent ljus genom att positiva och negativa laddningar slås samman i emissionslagret.

År 2014 fanns OLED-skärmar i en mängd elektronikprodukter, som till exempel mp3-spelare, mobiltelefoner och TV-apparater.

Det finns fler användningsområden för OLED. Företag har visat hur du kan bygga väggar med OLED och då använda väggen som primär ljuskälla. BMW har visat hur de kan ersätta vissa lampor på bilens utsida med OLED.

Smartjakt.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Smartjakt.se 2024