• Hem
  • Blog
  • Hur fungerar en sparkcykel?

Hur fungerar en sparkcykel?

Sparkcykel är ett fordon som består av hjul, en platta att stå på, samt styre. Sparkcyklar har ofta använts för att snabbare ta sig fram i stora byggnader, till exempel i industribyggnader eller på sjukhus och flygplatser. Varianten med små hjul blev runt 1985 populär bland ungdomar på gator i USA. Från 1995, när det nu vanliga utförandet kom, blev sparkcykeln än populärare. I Sverige spreds användandet av denna typ av fordon 1999–2000 när det marknadsfördes under namnet kickboard eller kickbike och blev populärt bland ungdomar i tätortsmiljö. År 1992 gjordes i USA ett försök att förse den moderna varianten med en elektrisk motor, men den fick inget genomslag. Den 1 oktober 2010 ändrades lagen (2001:559) om vägtrafikdefinitioner så att begreppet cykel nu har en vidare definition. Därigenom blev det möjligt att vissa eldrivna fordon, som exempelvis elsparkcyklar och ståhjulingar får föras fram i trafiken, förutsatt att de motsvarar definitionen och Transportstyrelsens nya tekniska krav.

Relaterade produkter

Elsparkcykel 2400W Premium | 70 km/tim | Hopfällbar | Lyfco

Lyfco

Elsparkcykel 2400W Premium | 70 km/tim | Hopfällbar | Lyfco

17995

Inspirerande läsning

Tio bästa tälten för två personer

Tio bästa tälten för två personer

Visst är det trevligt med natur och vildmark. Men att övernatta i vildmarken tar hela upplevelsen till en ny nivå. Det finns tält anpassade för enstaka personer och uppåt i många olika storlekar.

Mina 10 tips på sköna sovsäckar

Mina 10 tips på sköna sovsäckar

Om du ska ut och övernattning i natur och vildmark så får du inte glömma bort att ta med dig sovsäcken. Det kan bli väldigt kallt om natten ute i natur. Värmen påverkas ofta av vind och luftfuktighet så det kan vara svårt att förutsäga temperaturer innan man ger sig ut.

Smartklockor blir allt mer modernt

Smartklockor blir allt mer modernt

Utforska hur smartklockor har blivit en allt mer populär gadget som kombinerar teknik och stil för att hålla oss uppkopplade och hälsomedvetna.

OLED-skärmar levererar extremt bra betraktningsvinklar och färger

OLED-skärmar levererar extremt bra betraktningsvinklar och färger

Organisk ljus-emitterande diod (OLED) är en teknik som används i bildskärmar och teckenfönster och som består av tunna kolbaserade — därav organisk — plastfilmer mellan två elektroder. Katoden utgörs vanligen av en metallyta medan anoden normalt består av en tunn glasskiva.

© Smartjakt.se 2024