Smartklockor blir allt mer modernt

Smartklockor blir allt mer modernt

En smartklocka, också kallad smartwatch, är ett armbandsur med avancerade funktioner som bland annat pekskärm, appar, Bluetooth och en digital assistent.

Teknologin är i hastig utveckling och är en del av "wearable"-trenden, som år 2013 hade ett samlat marknadsvärde på 3–5 miljarder dollar. Detta värde förväntas dock att tiodubblas inom de kommande 3–5 åren. I en rapport från 2014 uppskattas att antalet smartklockor kommer att vara 68 miljoner år 2018.

Det mest utbredda operativsystemet för smartklockor är Watch OS (operativsystemet som Apple Watch kör) följt av Tizen (operativsystemet som bland annat Samsung Gear kör).

Android är samtidigt det mest använda operativsystemet hos smarttelefoner. Android Wear fungerar både till runda och fyrkantiga smartklockor och flera producenter av smartklockor använder styrsystemet.

Smartjakt.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Smartjakt.se 2023